Vi har en särskild sida om evenemang som spelträffar mm.
Vill du läsa om evenemang, läs här!

Nytt från förbundet

Diverse nyheter hittar du här nedan.
Du kan även hitta nyheter på vår Facebooksida (den syns också här intill).

Till minne: Ingeborg Leyman

Vi har nåtts av den ledsamma nyheten att Ingeborg Leyman har gått bort. Ingegerd var en av hedersledamöterna i förbundet.

Hennes döttrar Marit och Katarina har skrivit ett minnesord som publicerades i Bohusläningen den 2 augusti och Bohusläns Spelmansförbund har fått tillåtelse att återge texten här på hemsidan.
Ingeborg Leyman – minnesord i Bohusläningen

Bjarne Lantz i vår styrelse har också skrivit om Ingeborg, det kan du också läsa i en pdf här.
Ingeborg Leyman – minnesord Bohusläns Spelmansförbund

Nytt i styrelsen

På årsmötet valdes Anki Lövgren till ny ordförande i förbundet. Vi önskar henne lycka till!
Lotta Johansson lämnade ordförandeposten och är nu ledamot under året. Tack för allt jobb du gjort som ordförande!
Vi hälsar Karin Askberger välkommen som ny styrelseersättare då Agnes Casimir-Lindholm lämnar styrelsen. Vi tackar Agnes för bra insatser i styrelsen!

Årsmöte 4 mars 2017

Lördagen den 4 mars kl 10.30 är det årsmöte med spelträff och låtkurs på Bohusläns museum.
Vi börjar med fika och sedan fortsätter vi med årsmötesförhandlingar. Därefter tar vi lunchpaus för att sedan fortsätta med låtkurs/spelträff, så glöm inte att ta med instrument!
Låtkursen leds av Joar Skorpen, riksspelman boende på Orust. Joar kommer att fördjupa oss i musiken från Ytterby och Björlanda under eftermiddagen.
Vi håller på till kl 16.00.

Verksamhet 2016

Under året har förbundet varit delaktigt i många spelmansstämmor och spelträffar med Uddevalla Folkmusikfestival som vårt största arrangemang under året. Här finns vår verksamhetsberättelse som PDF.
Vi siktar på att 2017 blir minst lika bra!

Välkommen som medlem 2017!

Du är välkommen att bli medlem i Bohusläns spelmansförbund. På våra spelträffar kan du träffa andra spelmän med intresse för bohuslänsk musik.
Genom ditt medlemskap stödjer du folkmusikarvet från Bohuslän och bidrar till att hålla folkmusiktraditionen levande.
Du kan även teckna en förmånlig instrumentförsäkring genom förbundet.

Anmäl dig genom att betala in årsavgiften för 2017:
100 kr inbetalas på Plusgiro 87 00 33-8
Ange namn, personnummer, adress, mejladress och telefonnummer på inbetalningskortet.
Betalar du elektroniskt så ange ditt namn på betalningen och mejla övriga uppgifter till
kassor@bohuslansspelmansforbund.se

Du kan också läsa i PDF här.

Inför 2017

Vi kan summera 2016 som ett år av många härliga folkmusikaktiviteter, träffar, stämmor mm!
En hel del finns redan planerat inför 2017.

Bland annat blir det årsmöte i förbundet den 4 mars. I samband med mötet blir det även låtkurs, spelträff med mera. Mer info kommer!

Hemsidan uppdaterad

Hemsidan uppe och går med aktuella uppgifter till styrelse, spelmanslag med mera. Välkommen att läsa!
Den kompletteras ytterligare efter hand.